Ring oss idag på 0709 248573

En Content Marketing strategi ska bygga ert varumärke

Med era intressanta artiklar kan ni hjälpa era kunder i deras dagliga arbete och under hela deras köpresa. Content Marketing är ett relativt nytt concept som vuxit fram tack vare nya kanaler och verktyg för att publicera och sprida innehåll på nätet.

Ni bygger förtroende och lojalitet

Ni bygger förtroende och lojalitet för era produkter och tjänster med användbart redaktionellt innehåll för era kunder. Ni finns i kundens "top of mind" när kunden vill göra affärer med er beroende på var i köpprocessen hon befinner sig. I dag lyssnar kunder allt mindre på företagens budskap utan istället på vad familjen, vänner och affärsbekanta i deras nätverk säger. De företag som kommer att lyckas få ut sina budskap och uppfattas som ärliga är de som upplevs som bra deltagare i alla nätverk som de ingår i.

Vad innebär Content Marketing

Content Marketing strategi

Thomas Barregren och Pia Tegborg på Kntnt förklarar vad Content marketing är på följande sätt:

" Content marketing är en form av värdeskapande marknadsföring där företag publicerar innehåll som målgruppen finner värdefullt i syfte att skapa och upprätthålla kundrelationer inom målgruppen".

Tre viktiga principer för Content Marketing är att:

 • Det är företaget självt som publicerar innehållet.
 • Målgruppen måste uppleva innehållet som värdefullt.
 • Syftet är att generera eller upprätthålla kundrelationer.

Källa: Content marketing värdeskapande marknadskommunikation.Thomas Barregren och Pia Tegborg.

Content marketing kräver m.a.o. långsiktighet och publicering måste ske regelbundet för att skapa långsiktiga kundrelationer.

Ni behöver ha rätt innehåll för att lyckas i sociala medier

Ert innehåll ska göra nytta för era läsare och vara engagerande  för att ni ska få en större publik att vilja dela det vidare i deras nätverk. Lena Leigert visar på i sin bok Innehållsstrategi för sociala medier en temamodell och två slags innehåll som hon kallar basinnehåll och kampanjinnehåll som kan hjälpa er att få fram ett balanserat, omväxlande innehåll som fyller ert syfte att ge det som er publik vill ha och som utgår från vad ert varumärke står för och vad ni vill och behöver säga.

 • Basinnehåll - Majoriteten av företagets uppdateringar, texter, bilder mer eller mindre relaterade till verksamheten. Ex på basinnehåll kan vara branschnyheter, länkar till tidningsartiklar, nyheter om företaget och kundservice.
 • Kampanjinnehåll - Tillfälligt innehåll som avviker från innehållet. Gäller under en begränsad tid. Ex på kampanjinnehåll är tidsbegränsat innehåll, specifika evenemang, kurser, erbjudanden,VIP - kvällar och rekryteringskampanjer. Källa Lena Leigert Innehållsstrategi för sociala medier.

Lena skriver vidare i sin bok att det behövs ett löpande flöde och kontinuerlig kommunikation i sociala medier för att attrahera sin publik, bygga förtroende och skapa intresse. Ett basinnehåll är oftast en förutsättning för att kampanjinnehållet ska fungera. Det löpande flödet bör alltså bestå av en välbalanserad blandning av basinnehåll och kampanjinnehåll.

Vill du få hjälp med din Content Marketing strategi? Så här går det till:

Vi bokar ett kostnadsfritt möte och gör en inventering över ert innehåll på hemsida och i era sociala medier. Ni får löpande rådgivning under hela rådgivningsperioden. Följande delar kan inkluderas i ert rådgivningsabonnemang och avgör ert konsultbehov i timmar.

 • Vi gör en nulägesanalys av ert innehåll i valda kanaler.
 • Vi tar fram ett förslag på innehåll som utgår från ert varumärke och vad ni vill förmedla och som hjälper er att nå företagets gemensamma affärsmål.
 • Vi skapar ett innehåll som utgår från era användare och deras problemställningar.
 • Innehållet hjälper er att få en kontinuerlig kundkontakt och skapa långsiktiga kundrelationer.
 • Vi lägger upp en innehållsplan för året med vilka kanaler er målgrupp finns och när ni ska publicera.
 • Vi installerar Hootsuite till er så att ni kan schemalägga ert innehåll i valda medier.
 • Vi gör en uppföljning och stämmer av genomförda aktiviteter.

Föreläsning annonsera på sociala medier

Var vänlig kontakta Anders Lundstedt på mobil 0709 24 85 73 eller använd kontaktformuläret så träffas vi för ett kostnadsfritt möte. Anders  är professionell rådgivare i egna firman Action Marketing  Anders är utbildad mentor, Google AdWords certifierad och har en lång erfarenhet inom såväl traditionella som digitala medier. Anders har varit tidigare marknadschef i ledande företag som Malaco och Aller Media och brinner för att hjälpa er att utveckla den digitala marknadsföringen.

Kontakta oss för mer info om Content Marketing

Fält markerade med * är obligatoriska

Action Marketing
Action Marketing Bohusgatan 4 302 38 Halmstad 0709248573 info@actionmarketing.se www.actionmarketing.se
Ni hittar oss här
Om oss:

Action Marketing är en digital marknadsföringsbyrå med 20 års erfarenhet inom marketing. Vi erbjuder mindre till medelstora företag och organisationer i södra Sverige rådgivning och kurser inom digitala kanaler och sociala medier för att att Ni ska lyckas på nätet.

Vårt mål är att utveckla er digitala marknadsföring på ett kostnadseffektivt sätt för att Ni ska synas bättre, bygga ert varumärke, skapa dialog och få fler lönsamma kunder på nätet.Vi är Google AdWords certifierade för att kunna hjälpa er professionellt.

 

Vi är Google AdWords certifierade
Våra affärsområden
Så marknadsför du ditt företag för att få fler kunder på nätet

Följ oss i sociala medier
Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram
Kontakta oss för ett kostnadsfritt mötePrenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Skräddarsy din digitala kurs på ditt företag

Anpassa kursinnehållet efter dina behov och önskemål
Kostnadsfria föreläsningar i digital marknadsföring

19/4 Hur får du nya kunder på Google? (Kävlinge)
Nyföretagarcenter Syd och Kävlinge kommun bjuder dig till en kostnadsfri föreläsning där du lär dig hur Google AdWords verktyget fungerar och ger dig praktiska tips för att hantera och optimera din Adwords annonsering.. Läs mer

23/8 Så gör du för att nå dina affärsmål med din hemsida (Malmö)
Anders Lundstedt ger dig praktiska tips på hur du kan utveckla din hemsida och hur du får mer och framförallt ”rätt” trafik till din hemsida. Läs mer

15/11 Hur annonserar man på Facebook för att hitta  sin målgrupp (Malmö)
Nyföretagarcenter Syd och Staffanstorp kommun bjuder dig till en kostnadsfri föreläsning där Anders Lundstedt från Action Marketing visar hur man tar fram en innehållsstrategi, annonsstrategi, hur Facebook annonsverktyg fungerar och hur du kommer i gång med din annonsering.  Läs mer