Ring oss idag på 0709 248573

Har du en Content Marketing strategi?

Med ditt redaktionella innehåll bygger du ditt varumärke och kan hjälpa dina kunder i deras dagliga arbete. Content Marketing är ett relativt nytt concept som vuxit fram tack vare nya kanaler och verktyg för att publicera och sprida innehåll på nätet.

 Content Marketing strategi

Bygg ditt varumärke som expert med Content Marketing strategi

Du bygger förtroende och lojalitet för dina produkter och tjänster med användbart redaktionellt innehåll för dina kunder. Du finns i kundens ”top of mind” när kunden vill göra affärer med dig. I dag lyssnar kunder allt mindre på företagens budskap utan istället på vad familjen, vänner och affärsbekanta i deras nätverk säger. De företag som kommer att lyckas få ut sina budskap och uppfattas som ärliga är de som upplevs som bra deltagare i alla nätverk som de ingår i.

Content Marketing strategi

Thomas Barregren och Pia Tegborg på Kntnt förklarar vad Content marketing är på följande sätt:

” Content marketing är en form av värdeskapande marknadsföring där företag publicerar innehåll som målgruppen finner värdefullt i syfte att skapa och upprätthålla kundrelationer inom målgruppen”.

Tre viktiga principer för innehållsmarknadsföring är att:

  • Det är företaget självt som publicerar innehållet.
  • Målgruppen måste uppleva innehållet som värdefullt.
  • Syftet är att generera eller upprätthålla kundrelationer. Källa: Content marketing värdeskapande marknadskommunikation.Thomas Barregren och Pia Tegborg.
    Content marketing kräver långsiktighet och publicering måste ske regelbundet för att skapa långsiktiga kundrelationer. Läs om hur du tar fram en bloggmanual

Genom att engagera dina kunder och regelbundet dela värdefull information och insikter uppfattas du som en expert på ditt område och du bygger samtidigt ditt varumärke på längre sikt. Tips är att dela professionella nyheter, artiklar och kommentarer regelbundet.

Vill du få hjälp med din Content Marketing strategi är du välkommen att Anders på mobil 0709 24 85 73 eller mejla.

Läs mer om hur du tar fram en digital strategi


Kommentera

%d bloggare gillar detta: