Ring 0709248573 för bokning

13 tips för att utveckla din hemsida.

En hemsida blir aldrig klar utan måste hela tiden utvecklas för att vara användarvänlig och anpassad till ny teknik

Din hemsida ska vara mobilanpassad. Idag gör vi allt mer i mobilen vilket ställer krav på att din hemsida är anpassad till mobilen gällande snabbhet, innehåll och layout. Här kan du testa om du har en mobilanpassad hemsida.

Testa här om din hemsida är mobilanpassad

13 tips för att utveckla din hemsida

Din hemsida ska gå snabbt att ladda ner max ett par sekunder och din design, innehåll anpassat efter dina besökares beteende, tid på dagen och geografisk plats. Din hemsida är öppen 24 timmar om dygnet och är ditt skyltfönster och navet i din digitala marknadsföring. Tack vare att din hemsida är mobilanpassad förbättras även din rankning på Googles sökmotor.

Hemsida anpassad för mobilen

Testa här om din hemsida är tillräckligt snabb

13 tips för att utveckla din hemsida

 • TA BORT ONÖDIGA BILDER. Använd bara bilder och animeringar på din hemsida som underbygger din argumentation och dina budskap.
 • HA DELNINGSKNAPPAR PÅ DINA SIDOR. Gör så att dina besökare kan följa dig och dela vidare dina artiklar. Ha helst delningsknappar på alla sidor.
 • SOCIALA MEDIER. Öppna en företagssida på Facebook, Twitter, LinkedIn eller Instagram och börja följa, skriva och dela. Länka till din hemsida. Läs mer här
 • HA ”CALL TO ACTION” KNAPPAR. Få dina besökare att göra det du önskar att de ska göra på din webb. Lägg till ” Call to Action” knappar eller formulär så att dina besökare kan göra avtryck.
 • HA RÄTT SORTS BILDER. Använd bilder som passar ihop med dina budskap du försöker förmedla till dina besökare.
 • HA EN FUNGERANDE NAVIGERING. Skapa en bra användarupplevelse för dina besökare.
 • STARTSIDAN. Kolla så att din startsida innehåller hänvisningar och information om relevanta delar av din verksamhet. Startsidan ska vara en ingång till fördjupning. Man ska snabbt hitta dina kontaktuppgifter och försök använda ett språk som din målgrupp förstår.

13 tips för att utveckla din hemsida

 • CHECKA AV SÅ ATT FÖLJANDE FINNS MED PÅ DIN HEMSIDA. Kundnytta. Förklara varför man ska använda dina tjänster/produkter. Ha en översikt över dina tjänster/produkter. En OM OSS sida som berättar vem du är, var du finns och om företagets bakgrund. Lägg till kundreferenser, certifikat m.m. för att skapa förtroende.
 • ANVÄND INTE FÖR MÅNGA TYPSNITT.
 • DU BEHÖVER I DAG EN MOBILANPASSAD HEMSIDA. I dag surfar vi allt mer på mobilen vilket ställer krav på design, innehåll och hastighet. Läs mer här
 • SÖKOPTIMERA DIN HEMSIDA. Vilka sökord använder din målgrupp för att hitta din hemsida? Har du en länkstrategi? Läs mer här
 • LANDNINGSSIDOR. När dina besökare kommer från en organisk eller köpt annons är det extra viktigt att man nås av ditt säljbudskap och kan göra avtryck på sidan i någon form.
 • CONTENT MARKETING. Publicera innehåll som dina besökare har hjälp av i sin vardag och som stärker ditt varumärke som expert inom området. Läs mer här

Kontakta Anders på 0709 24 85 73  eller mejla om du vill ha hjälp att utveckla din nuvarande hemsida.

Läs mer om våra mobilanpassade hemsidor och vår supporthjälp

 


Kommentera

%d bloggare gillar detta: