Remarketing kampanj Google AdWords får  dina webbesökare att återvända

En remarketing kampanj Google AdWords gör att du kan visa annonser för personer som har besökt din hemsida men inte gjort önskade avtryck att köpa dina produkter, fylla i ett kontaktformulär, ladda ner din e-bok etc. Genom att skapa remarketing listor med t.ex dina webbesökare som målgrupp kan du visa ditt annonsbudskap när de besöker andra webbsidor inom Googles nätverk och få besökarna att återvända till din webbplats och konvertera. Remarketing är mycket kostnadseffektivt då du kan nå ut med ditt budskap till redan intresserade personer av ditt företag och tjänster.

Så skapar du en Remarketingkampanj Google AdWords

För att komma i gång med din remarketingkampanj behöver du först hämta den globala webbplatstaggen och händelsekodavsnitten för remarketing. Taggarna får du när du konfigurerar taggen under fliken Delat bibliotek> Målgruppshantering>målgruppskällor. Kodavsnitten klistrar du sedan in på din webbplats mellan <head></head> taggarna på varje sida på din webbplats.

Remarketing på Google Adwords

 

I nästa steg ska du skapa din remarketinglista. Det gör du på målgruppslistor, remarketing och klicka på +. Remarketinglistorna visar de besökare som har samlats in med hjälp av kodavsnittet som du har klistrat in på din hemsida. När du skapar en ny målgrupp/remarketinglista bestämmer du när besökarna ska läggas till. Du anger även hur länge besökarna ska finnas kvar på listan. För att annonserna ska kunna visas på Display-nätverket måste du ha minst 100 besökare under de senaste 30 dagarna.

Remarketing Google AdWords

Retargeting Google AdWords

Välj kampanjtyp

Du kan skapa din kampanj antingen genom att välja söknätverket eller Display-nätverket för dina annonser. Jag har valt Displaynätverket i mitt exempel som kampanjtyp och valt trafik till webbplatsen.

Remarketing Google AdWords

Här skriver jag kampanjmål och väljer geografisk plats och språk.

Remarketingkampanj Google AdWords

 

Under budgivning väljer jag konverteringar eller klick och anger min dagliga budget för kampanjen.

Remarketingkampanj Google AdWords

Under målgrupper kan jag välja hur de har kommunicerat med mitt företag i detta fallet en vald remarketinglista som finns sparad.

Remarketingkampanj Google AdWords

Välj målgrupper och/eller din demografi. I detta exempel väljer jag mina listor under webbplatsbesökare.

Remarketingkampanj Google AdWords

Skapa annonsen

Remarketingkampanj Google AdWords

Remarketing kampanj Google Adwords

Om du vill ha hjälp med att kunna använda alla möjligheter med remarketing i Google AdWords annonsverktyg eller annonsera med Facebook  http://www.actionmarketing.se/retargeting-annonsering-pa-facebook/som kallar sina annonser för retargeting är du välkommen att kontakta Anders Lundstedt på 0709 24 85 73 eller använd kontaktformuläret nedan.

Kontakta oss

Vi erbjuder er 20 års erfarenhet och kunskap av traditionell och digital marknadsföring.

Ni får hjälp av Anders Lundstedt som är professionell rådgivare i egna firman Konsultbyrån för Action Marketing. Anders är även utbildad mentor och Google AdWords certifierad och har en lång erfarenhet och kompetens inom såväl traditionella som digitala medier. Anders har varit tidigare marknadschef i ledande företag som Malaco, Aller Media och brinner för att hjälpa er att utveckla er digitala marknadsföring.

KuRS DIGITAL MARKNADSFÖRING
Action Marketing
Action Marketing Bohusgatan 4 302 38 Halmstad 0709248573 info@actionmarketing.se www.actionmarketing.se
Följ oss i sociala medier
Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram
Om Action Marketing

rådgivning digital marknadsföring

Action Marketing är en digital byrå som bildades 2002 och som erbjuder mindre till medelstora företag, organisationer i södra Sverige rådgivning och kurser inom digitala kanaler och sociala medier. Anders som driver byrån är en mycket uppskattad kurs och rådgivare och har ett stort engagemang för att få sina kunder att lyckas och att se möjligheterna med digital marknadsföring.

Action Marketings mål är att utveckla er digitala marknadsföring på ett kostnadseffektivt sätt för att Ni ska synas bättre, bygga ert varumärke, skapa dialog och få fler lönsamma kunder på nätet.

Anders är utbildad civilekonom med inriktning på marknadsföring och har 20 års erfarenhet av såväl traditionella som digitala medier som tidigare marknadschef på marknadsledande företag som Malaco och Aller Media. Anders är även Google AdWords certifierad och coach för att kunna hjälpa er professionellt.

 

Kontakta oss
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Kostnadsfria föreläsningar i digital marknadsföring

23/8 Så gör du för att nå dina affärsmål med din hemsida (Malmö)

Anders Lundstedt ger dig praktiska tips på hur du kan utveckla din hemsida och hur du får mer och framförallt ”rätt” trafik till din hemsida. Läs mer

 

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Skräddarsy din digitala kurs på ditt företag

Anpassa kursinnehållet efter dina behov och önskemål

%d bloggare gillar detta: