Ring oss idag på 0709 248573

Hamna högre upp på Google vid sökningar

Med sökoptimering får ni er sajt att komma högre upp på Googles sökmotorsidor. Varje gång er potentiella kund gör en sökning efter era produkter och tjänster ökar möjligheten att besökaren kontaktar er istället för era konkurrenter. Att bli sökbar på Google med SEO handlar om att bygga upp en auktoritet hos sökmotorerna som förmedlar vad er sajt handlar om och hur sajten kan hjälpa era besökare i deras dagliga arbete.

Concept, Content och Context

Om ni har arbetat fram en strategi för er hemsida utifrån concept, content och context ökar möjligheterna att ni hamnar högre upp på sökmotorsidorna och sannolikheten ökar att era potentiella kunder ser er organiska länkar och tar kontakt med ert företag. Sökmotoroptimering delas upp i (SEO) sökmotoroptimering och (SEM) sponsrade länkar och annonsering t ex Google AdWords och i sociala medier. Ni betalar antingen som CPC (Cost Per Click) eller CPM (Cost Per Mille) beroende av ert mål att få kunden att göra en handling eller att ni arbetar med att bygga er varumärkeskännedom.

sökoptimering45 miljoner sökningar görs dagligen på Google i Sverige

 • Visste ni att 80 % av alla B2B köpprocesser börjar på Google och resten av besökarna frågar sitt nätverk om tips och råd att lösa sina problem. I dag är era potentiella kunder mycket välutbildade tack vare egna sökningar på nätet.
 • För att ni ska vara med tidigt i er potentiella kunds köpprocess måste ni ha en hemsida som är informativ, engagerande, säljande, användarvänlig och attraherar kontakter att utvecklar relationer.
 • Er hemsida ska utveckla anonyma webbesökare till identifierade "leads" genom att de på olika sätt gör avtryck som att (beställa nyhetsbrev, ladda ner dokument, fylla i kontaktformulär etc.) på er sajt för att till slut bli köpande kunder.

Sökoptimering steg för steg

För att er webbplats ska synas så högt som möjligt bland resultaten vid sökningar på Google finns det olika metoder och tekniker som ni kan jobba med även kallat SEO sökoptimering. Ni kan också betala för annonser som Google AdWords eller i olika sociala medier för att snabbare komma högre upp på sökmotorsidorna.

Läs mer om Google AdWords och hur ni kan annonsera steg för steg.

Inom SEO gäller följande steg Analys, On Page och Off Page.

Analys:

 • Vilka sökord ska ni ha och hur ser era landningssidor ut? Vad är ditt mål med SEO?
 • Ta fram relevanta sökord utifrån ert sortiment, er målgrupp och konkurrenter. Fundera på vad era besökare skulle använt för sökord/fraser för att hitta er hemsida för att få hjälp? Hitta era sökord genom att testa att googla på det ni jobbar med så kommer ni att få upp olika förslag som ni kan lägga in i era texter på er hemsida. Sökorden/fraserna är ord som ofta används i sökningarna.

On Page:

 •  Regelbundet innehåll och som är relevant för att hjälpa era besökare är viktigt för att sökmotorerna ska ranka era sidor högt.
 • Alla era sidor ska ha en unik titel och rubrik. Huvudrubriken ska förklara sidans innehåll och sökordet ska finnas i titeln. Använd HTML- taggar som h1, h2, h3.
 • Länka mellan sidor som har relevant innehåll. Länkar med relevant innehåll till er sajt ger sajten högre länkstyrka.
 • Skriv ut nyckelorden i text på era publicerade bilder.

Off Page.

 • Länkarna skiljer framgångsrik SEO från misslyckad. Det gäller att få andra webbsidor med samma innehåll att länka till er hemsida.

Det finns ett antal olika gratis verktyg ni kan använda för att få testat hur bra er webb och enskilda sidor är sökoptimerade.

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering

Hjälp med sökoptimering

 • Kontakta oss. Vi hjälper er att sökmotoroptimera er hemsida organiskt så att ni kommer högre upp på Googles sökmotor. Vi ser över er hemsida och gör en analys av era sökord, tar fram relevanta sökord utifrån ert sortiment, ser över era titlar och rubriker. Vi analyserar även era interna och externa länkar.
 • Vi erbjuder er professionell rådgivning med 20 års erfarenhet av taktisk och strategisk marknadsföring.

Var vänlig kontakta Anders Lundstedt på mobil 0709 24 85 73 för ett kostnadsfritt möte.

Kontakta oss så hjälper vi dig att sökoptimera din hemsida

Fält markerade med * är obligatoriska

Action Marketing
Action Marketing Bohusgatan 4 302 38 Halmstad 0709248573 info@actionmarketing.se www.actionmarketing.se
Ni hittar oss här
Om oss:

Action Marketing är en digital marknadsföringsbyrå med 20 års erfarenhet inom marketing. Vi erbjuder mindre till medelstora företag och organisationer i södra Sverige rådgivning och kurser inom digitala kanaler och sociala medier för att att Ni ska lyckas på nätet.

Vårt mål är att utveckla er digitala marknadsföring på ett kostnadseffektivt sätt för att Ni ska synas bättre, bygga ert varumärke, skapa dialog och få fler lönsamma kunder på nätet.Vi är Google AdWords certifierade för att kunna hjälpa er professionellt.

 

Vi är Google AdWords certifierade
Våra affärsområden
Så marknadsför du ditt företag för att få fler kunder på nätet

Följ oss i sociala medier
Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram
Kontakta oss för ett kostnadsfritt mötePrenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Skräddarsy din digitala kurs på ditt företag

Anpassa kursinnehållet efter dina behov och önskemål
Kostnadsfria föreläsningar i digital marknadsföring

19/4 Hur får du nya kunder på Google? (Kävlinge)
Nyföretagarcenter Syd och Kävlinge kommun bjuder dig till en kostnadsfri föreläsning där du lär dig hur Google AdWords verktyget fungerar och ger dig praktiska tips för att hantera och optimera din Adwords annonsering.. Läs mer

23/8 Så gör du för att nå dina affärsmål med din hemsida (Malmö)
Anders Lundstedt ger dig praktiska tips på hur du kan utveckla din hemsida och hur du får mer och framförallt ”rätt” trafik till din hemsida. Läs mer

15/11 Hur annonserar man på Facebook för att hitta  sin målgrupp (Malmö)
Nyföretagarcenter Syd och Staffanstorp kommun bjuder dig till en kostnadsfri föreläsning där Anders Lundstedt från Action Marketing visar hur man tar fram en innehållsstrategi, annonsstrategi, hur Facebook annonsverktyg fungerar och hur du kommer i gång med din annonsering.  Läs mer


%d bloggare gillar detta: