Boka möte 0709248573

Kom igång med Google Ads och få fler kunder

Google Ads ökar snabbt er synlighet på Google. Ni kan exponera er hemsida i samma ögonblick som en potentiell kund letar efter en produkt eller tjänst som ni kan erbjuda. När någon söker på Google är kunden redan intresserad och letar efter ett företag att kontakta just nu.

Ha en genomtänkt hemsida med tydliga konverteringsmål som ni vill att besökarna ska uppfylla. Driv in rätt besökare till relevanta sidor på hemsidan.
Digital marknadsföringsbyrå i Halmstad
Anders Lundstedt
Driver byrån Action Marketing sedan 2002

Google Ads. Hur gör man då för att bli sökbar?

Antingen jobbar ni långsiktigt med att sökoptimera er hemsida med sökord, struktur och länkar eller så betalar ni för att vara med i en auktion på Google Ads och ha möjlighet att snabbt synas högst upp på Googles sökmotor. Ni kan påverka era kunder under hela deras köpresa. Undersökningar visar att konsumenter gör sökningar såväl både inför och efter köp. Ni bör därför utforma era kampanjer utifrån vilken fas av köpcykeln som era kunder befinner sig i medvetenhet, undersökning jämförelse och köpstadiet.

annonsera på Google Ads
11 bra tips för att sökoptimera hemsidan

Google Ads olika annonsformat

Google Ads kan erbjuda er olika annonsformat utifrån era marknadsföringsmål. Vanligast är “sökannonser” som ni bör använda för personer som letar aktivt efter vad ni säljer och nära ett köpbeslut. “Displayannonser” använder ni när ni vill öka kännedomen om era produkter och tjänster. Displayannonserna visas på Google nätverk av webbplatser. Andra annonsformat är “shopingannonser” och “videoannonser” på YouTube. Läs mer om Google Ads.

Få din webbesökare att återvända

Google Ads Remarketing

Få dina besökare att återvända till din webbplats när de inte har konverterat. Genom att placera en remarketing tagg på er webbplats och skapa en annons på Google Ads kan ni få tidigare besökare på er sida att se era annonser när de besöker Googles webbplatser och återvända till er hemsida.

Läs mer om hur ni använder Remarketing

Annonsera på Google Ads

Därför kan ni öka er synlighet med Google Ads

Adrank – kvalitetsresultat

De viktigaste faktorerna som påverkar era annonsers kvalitetsresultat är ert bud i auktionen, förväntad klickfrekvens, annonsens relevans och användarens upplevelse av målsidan.

Annonsera lokalt eller globalt

Ni kan inrikta era annonser för lokala kunder, i valda länder, regioner, städer eller ett angivit avstånd från ert företag.

Bestäm ert mål med annonseringen

Vad är ert mål med annonseringen? Trafik till webbplatsen “Klick” (CPC). Öka varumärkeskännedomen “visningar” (CPM) eller få era kunder att göra avtryck på er hemsida “konverteringar” (CPA).

Nå dina kunder på olika enheter

NI kan rikta era annonser till samtliga enheter som era kunder använder som datorer, surfplattor, mobiler eller på en specifik enhet.

Ni kan nå rätt personer vid rätt tillfälle

Ni kan nå er exakta målgrupp för just de personer som söker efter era produkter och tjänster.

Ni kan mäta, testa och utvärdera er annonskampanj

Ni har dygnet runt tillgång till all statistik om er kampanj. Hur många klick ni har fått, kostnad för klick, klick i förhållande till visningar, vilka sökord som matchar besökarnas söktermer etc. Och ni kan när som helst pausa er kampanj om ni så önskar och testa nya annonser och sökord.

7 bra tips för en lyckad Google Ads kampanj

Välj relevanta sökord och revidera dem allt efter som. Sätt en realistisk budget. Var noga med rubriker och texter i era annonser. Tänk på att era besökare ska komma till er landningssida när hon klickar på annonsen. Använd annonstillägg. Mät och följ upp er kampanj för att se vilka sökord som fungerar och inte fungerar. Använd konverteringsspårning för att mäta köp, ifyllda intresseanmälningar eller annat som leder till avslut på din hemsida.

Kom i gång och annonsera på Google Ads

Vi hjälper ert företag att sänka kostnaderna och öka avkastningen på er annonsinvestering på Google Ads.
kr4995
kr 3995:- Månadsvis
  • Vi hanterar och optimerar er annonsering
  • Vi skapar ert annonskonto och gör samtliga kampanjinställningar
  • Vi tar fram ert kampanjmål och val av annonsformat
  • Vi identifierar era sökord
  • Vi tar fram era annonser och tillägg
  • Vi justerar och optimerar löpande era sökord och bud
  • Vi föreslår en annonsbudget per dag/månad
  • Ni får en skriftlig rapport och analys per månad
  • Vi är Google Ads certifierade och kan hjälpa er professionellt
  • Endast en månads uppsägning gäller
Populär