Öka er synlighet med Google Ads

" I dag görs det 55 miljoner sökningar i Sverige på Google varje dag. Varje gång det görs en sökning har ni möjlighet att påverka och sälja
Annonsera på Facebook
Anders Lundstedt
Driver byrån Action Marketing

Öka er synlighet med Google Ads

Google Ads. Ni kan exponera er hemsida i samma ögonblick som en potentiell kund letar efter en produkt eller tjänst som ni kan erbjuda. När någon söker på Google är kunden redan intresserad och letar efter ett företag att kontakta just nu.

hemsida

Hur gör man då för att bli sökbar

Antingen jobbar ni långsiktigt med att sökoptimera er hemsida med sökord, struktur och länkar eller så betalar ni för att vara med i en auktion på Google Ads och ha möjlighet att snabbt synas högst upp på Googles sökmotor. Ni kan påverka era kunder under hela deras köpresa. Undersökningar visar att konsumenter gör sökningar såväl både inför och efter köp. Ni bör därför utforma era kampanjer utifrån vilken fas av köpcykeln som era kunder befinner sig i medvetenhet, undersökning jämförelse och köpstadiet.

Optimera er annonsering

Ha en genomtänkt hemsida med tydliga konverteringsmål som ni vill att besökarna ska uppfylla. Driv in rätt besökare till relevanta sidor på hemsidan.

14 tips för att utveckla er hemsida

Google Ads olika annonsformat

Google Ads kan erbjuda er olika annonsformat utifrån era marknadsföringsmål. Vanligast är “sökannonser” som ni bör använda för personer som letar aktivt efter vad ni säljer och nära ett köpbeslut. “Displayannonser” använder ni när ni vill öka kännedomen om era produkter och tjänster. Displayannonserna visas på Google nätverk av webbplatser. Andra annonsformat är “shopingannonser” och “videoannonser” på YouTube.

Remarketing

Få dina besökare att återvända till din webbplats när de inte har konverterat. Genom att placera en remarketing tagg på er webbplats och skapa en annons på Google Ads kan ni få tidigare besökare på er sida att se era annonser när de besöker Googles webbplatser och återvända till er hemsida.

14 tips för att utveckla er hemsida

Därför kan ni öka er synlighet med Google Ads

Annonsera lokalt eller globalt

Ni kan inrikta era annonser för lokala kunder, i valda länder, regioner, städer eller ett angivit avstånd från ert företag.

Ni kan mäta, testa och utvärdera er annonskampanj

Ni har dygnet runt tillgång till all statistik om er kampanj. Hur många klick ni har fått, kostnad för klick, klick i förhållande till visningar, vilka sökord som matchar besökarnas söktermer etc. Och ni kan när som helst pausa er kampanj om ni så önskar och testa nya annonser och sökord.

14 tips för att utveckla er hemsida

Nå dina kunder på olika enheter

NI kan rikta era annonser till samtliga enheter som era kunder använder som datorer, surfplattor, mobiler eller på en specifik enhet.

Bestäm ert mål med annonseringen

Vad är ert mål med annonseringen? Trafik till webbplatsen "Klick" (CPC). Öka varumärkeskännedomen "visningar" (CPM) eller få era kunder att göra avtryck på er hemsida "konverteringar" (CPA).

Ni kan nå rätt personer vid rätt tillfälle

Ni kan nå er exakta målgrupp för just de personer som söker efter era produkter och tjänster.

14 tips för att utveckla er hemsida

Adrank - kvalitetsresultat

De viktigaste faktorerna som påverkar era annonsers kvalitetsresultat är ert bud i auktionen, förväntad klickfrekvens, annonsens relevans och användarens upplevelse av målsidan,

7 bra tips för en lyckad Google Ads kampanj

1. Välj relevanta sökord och revidera dem allt efter som. 2. Sätt en realistisk budget. 3. Var noga med rubriker och texter i era annonser. 4. Tänk på att era besökare ska komma till er landningssida när hon klickar på annonsen. 5. Använd annonstillägg. 6. Mät och följ upp er kampanj för att se vilka sökord som fungerar och inte fungerar. 7. Använd konverteringsspårning för att mäta köp, ifyllda intresseanmälningar eller annat som leder till avslut på din hemsida.

Vi hjälper ert företag att sänka kostnaderna och öka avkastningen på er annonsinvestering på Google Ads.

Vi är Google Ads certifierade och kan hjälpa er professionellt

Kom i gång paket Google Ads

Vi hanterar och optimerar er annonsering

3995:-/mån
 • Vi skapar ert annonskonto och gör samtliga kampanjinställningar
 • Vi tar fram ert kampanjmål och val av annonsformat
 • Vi identifierar era sökord
 • Vi tar fram era annonser och tillägg
 • Vi justerar och optimerar löpande era sökord och bud
 • Vi föreslår en annonsbudget per dag/månad
 • Ni får en skriftlig rapport och analys per månad

Begär in en offert

Vi hanterar och optimerar er annonsering löpande. Vi skapar även er remarketing kampanj för att få era webbesökare att återvända och konvertera

Offert
 • Vi skapar ert annonskonto och gör samtliga kampanjinställningar
 • Vi tar fram ert kampanjmål och val av annonsformat
 • Vi skapar er Remarketing kampanj
 • Vi identifierar era sökord
 • Vi tar fram era annonser och tillägg
 • Vi justerar och optimerar löpande era sökord och bud
 • Vi föreslår en annonsbudget per dag/månad
 • Ni får en skriftlig rapport och analys per månad
Annonsera på Facebook

Jag heter Anders Lundstedt och har en lång erfarenhet av såväl traditionella som digitala medier som marknadschef i företag som Malaco och Aller Media. I dag driver jag egna byrån Action Marketing och brinner för att hjälpa ert företag att utveckla er digitala marknadsföring i form av rådgivning, kurser och föreläsningar. Vänligen kontakta mig på 0709248573 eller mejla info@actionmarketing.se så berättar jag gärna mer.

Anders Lundstedt

Driver byrån Action Marketing sedan 2002

 Jag godkänner hantering av personuppgifter GDPR