Sökoptimera hemsidan

I Sverige görs det 50 miljoner sökningar på Google varje dag.

Sökoptimera hemsidan. 8 av 10 köpprocesser börjar på Google. Du exponerar din hemsida och dina produkter eller tjänster i samma ögonblick som en potentiell kund letar efter svar som du kan hjälpa till med.

Hur gör man då för att sökoptimera hemsidan?

Antingen betalar du för annonser eller länkar eller så jobbar du långsiktigt med att sökoptimera hemsidan. SEO - sökoptimering handlar om att sökoptimera hemsidan så att den syns så högt som möjligt vid sökningar på sökmotorer som Google för att potentiella kunder ska kunna ta kontakt med dig. En bra sökmotoroptimerad sajt är uppbyggd som ett uppslagsverk där varje enskild sida tar upp ett väl avgränsat ämne.

SEO grunder

Man brukar dela upp sökoptimering i tre huvudgrupper för att sökoptimera hemsidan.

  • Analys sökord.
  • On Page - Arbeta med den egna hemsidan.
  • Off Page/Länkstrategi - Att få länkat till sin egna sida.

11 bra tips för att sökoptimera hemsidan

ANALYS.

1.Välj rätt sökord. Utgå från dina kunder. Vilka sökord hade de använt när de hade sökt efter ditt företag? Använd Google AdWords Sökordsplaneraren för att ta reda på hur mycket sökningar som görs på en viss term eller sökord.

ON PAGE.

2. Uppdatera ditt innehåll på hemsidan och sociala medier regelbundet för att sökmotorerna ska ranka dina sidor högt. Tips ha en blogg där du skriver om de sökord som dina besökare hittar dig på. 

3. Döp dina bilder. Besök till hemsidan kan ofta komma från Google bildsök. Använd därför bildtext "alt text" på dina bilder och med dina sökord.

4. Interna länkar. Länka mellan sidor som har innehåll som är relaterat. På dina viktigaste sidor som du vill att besökarna ska navigera till ska du skriva länktexter med sökbara ord och skriv inte "Läs mer" utan använd ditt sökord för sökmotorn.

5. Antal sidor som man besöker. Desto fler sidor varje besökare kollar in på din sida desto bättre rankas du av sökmotorerna.

6. Titeltaggen. Varje sida ska ha en unik titel och rubrik med dina sökord. Sidtitlarna får inte konkurrera sinsemellan.

7. Meta tag beskrivning. Meta taggen ger sökmotorerna en sammanfattning om vad sidan handlar om. Ska inte ha någon betydelse för sökresultat men om du gör din text säljande ökar möjligheten till att man klickar på annonsen.

8. URLer. En URL består av domännamnet och ett specifikt tillägg. Rankningen hos sökmotorerna ökar om du har dina viktigaste sökord i domännamnet.

9. Sidfoten. Här har du texter om kontaktuppgifter, sidlänkar, sociala medielänkar m.m. och har idag en stor betydelse för sökoptimeringen.

OFF PAGE - LÄNKSTRATEGI.

10.Externa länkar från andra hemsidor med relevant innehåll är absolut viktigast för hur du kommer att rankas av sökmotorerna. Genom att andra sajter med liknade innehåll länkar till din sida skapar din sajt förtroende och du rankar högre.

11. En snabb, säker och mobilanpassad hemsida premieras av Google och rankar din sida högre. Läs mer om 14 tips att utveckla hemsidan.

Vill du få hjälp att sökoptimera hemsidan?

Vi skapar våra hemsidor i WordPress världens mest använda publiceringsverktyg och använder oss av ett verktyg som heter Yoast SEO och som har s.k avancerad sökmotoroptimering när vi hjälper våra kunder att öka synligheten på Google. Med Yoast SEO får du en helt optimerad WordPress  webbplats. Kontakta oss idag så berättar jag mer hur jag kan hjälpa er att sökoptimera er hemsida och få fler kunder.

Annonsera på Facebook

Jag heter Anders Lundstedt och har en lång erfarenhet av såväl traditionella som digitala medier som marknadschef i företag som Malaco och Aller Media. I dag driver jag egna byrån Action Marketing och brinner för att hjälpa ert företag att utveckla er digitala marknadsföring i form av rådgivning, kurser och föreläsningar. Vänligen kontakta mig på 0709248573 eller mejla info@actionmarketing.se så berättar jag gärna mer.

Anders Lundstedt

Driver byrån Action Marketing sedan 2002

Kontakta oss för ett kostnadsfritt möte

0709 24 85 73

Email info@actionmarketing.se

Bohusgatan 4 302 38 Halmstad

Vill du lära dig mer om digital marknadsföring?

Vi anordnar även grundkurser i digital marknadsföring på ert företag så att ni kan skräddarsy innehållet efter era behov och önskemål. Vi håller kurser inom WordPress, sökoptimering, annonsering på Google och Facebook m.m.