Beställ en offert
0709248573
info@actionmarketing.se

Strategi för sociala medier 5 steg

Så tar du fram en strategi för sociala medier i 5 steg

En strategi för sociala medier 5 steg innebär att du har olika syften varför du ska synas på sociala medier. Börja och fundera på varför just ditt företag ska ha en närvaro i sociala medier.

• Det kan handla om kris kommunikation för att med företagets egna kanaler nå ut snabbt och ta initiativ för att inte hamna i försvarsläge.
• Det kan hjälpa dig att bygga och öka kännedomen om ditt varumärke.
• Förbättra kundrelationer genom att löpande hålla kundkontakt och att ge kunden inblick i din verksamhet.
• Genom dialog med dina följare kan du få feedback om vad dina kunder tycker om dina produkter och även få tips hur du kan utveckla produkterna och att snabbt nå ut och vid rätt tidpunkt med information till dina kunder om t ex nya produkter.

Strategi sociala medier 5 steg

Strategi för sociala medier 5 steg. Vem? Hur ser din målgrupp ut?

För att ta fram en strategi för sociala medier är det oerhört viktigt att du kan definiera din målgrupp dvs. de du vill nå med ditt innehåll. Ta fram en strategi för sociala medier. Hur ska du nå ut på sociala medier? Försök att definiera din målgrupp. 

Desto mer exakt du kan bestämma din målgrupp desto mer kan du få ut av din närvaro på sociala medier. Målgruppen kan definieras utifrån ålder, kön, geografi, intressen, bransch, yrke etc.

Var? Vilka kanaler ska du välja för att nå din målgrupp?


Välj sedan kanal där du kan nå din målgrupp. På Facebook når du 74 % av Sveriges befolkning. 32 % av Facebook användarna är inne på Facebook dagligen. I dag når dina inlägg på din sida bara en liten % av de som följer din sida. Därför kan du använda Facebook Ads Manager för att nå ut till fler och bättre nå din exakta målgrupp.

Läs rapporten om sociala medier 2020 från internetstyrelsen

Vad? Vilket innehåll ska du publicera som engagerar din målgrupp?


När du ska ta fram en strategi för sociala medier skulle jag vilja påstå att innehållet är det absolut viktigaste för att lyckas i sociala medier. Du behöver ett relevant innehåll som utgår från din målgrupp och skapar värde för dina följare. Gör en innehållsplan och schemalägg dina Facebook inlägg. Var, vad och när ska du publicera ditt innehåll? 

Ta fram en innehåll och distributionsstrategi

Variera gärna innehållet med såväl kampanjinnehåll som mera statiskt innehåll så att du får ett varierande och intressant flöde. Det finns olika praktiska verktyg att använda för att schemalägga dina inlägg på ett ställe. Ett av de mest använda verktygen är www.hootsuite.com som också är gratis för tre kanaler. 

Anpassa ditt innehåll efter kundens köpresa


Tänk på att för att bli nådd krävs att bilder, budskap och innehåll anpassas efter kundens köpresa.

När? Och hur ofta ska du göra era inlägg?

Vilken är rätt tid på dagen att göra dina inlägg? Svaret är när din målgrupp är online. I Facebook verktyget kan du under rubriken statistik och inlägg exakt se när dina gillare är inloggade. Hur ofta du ska göra dina inlägg? Svaret är ofta och frekvent 2-5 ggr/veckan. Återanvänd gärna ditt material, lyft fram olika delar av materialet. Du kan vara säker på att inte alla dina följare har sett dina tidigare inlägg.

Strategi sociala medier 5 steg

Kurs digital marknadsföring lär dig se möjligheterna

Innehåll online kurs digital marknadsföring:

  • Så ökar du företagets synlighet på Google.
  • Hur gör man för att ta fram en digital strategi?
  • Så når du dina mål och syften med hemsidan.
  • Hur gör man för att sökoptimera företagets hemsida?
  • Så annonserar du på Google steg för steg.
  • Så tar du fram en strategi för sociala medier.
  • Lär dig att mäta och utvärdera dina digitala mål.

Du kan klicka på lektion 6 (Demo avsnitt) + test “Så tar du fram en strategi för sociala medier” och göra avsnittet utan att du behöver betala och få access. Du hittar samtliga lektioner här nedan och kan klicka dig vidare på länkarna till resp lektion och prov och göra kursen i den ordning och takt som du önskar. 

Dela